Δευτέρα 4 Απριλίου 2011


Η Γνώση μας διδάσκει, ότι τα όνειρα ή μηνύματα που το Είναι βάζει μέσα σε μας, κατά την διάρκεια των αστρικών βιώσεων, πρέπει να ερμηνεύονται μέσω του νόμου των αναλογιών, του νόμου των αντιθέτων ή του νόμου των συμβολικών συνεταιρισμών.



Η Γνώση διδάσκει ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές τάξεις ονείρων, που η σύγχρονη καθοδική ψυχολογία του Δυτικού Ημισφαίριου, αγνοεί ριζικά. Αναντίρρητα τα όνειρα μπορεί είναι διαφορετικά, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκονται συσχετισμένα με κάποιο από τα ψυχικά κέντρα του ανθρώπινου οργανισμού.



Με ωμή ειλικρίνεια και χωρίς καμιά υπερβολή, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ονείρων είναι συνδεδεμένα με το Ενστικτο-Κινητικό Κέντρο: δεν είναι παρά ήχος και ηχώ των πραγμάτων που είδαμε μέσα στην ημέρα, απλές αισθήσεις και κινήσεις ή μόνον αστρική επανάληψη αυτού που ζούμε καθημερινώς. Επίσης μπορεί να είναι, όνειρα συγκινησιακά, σεξουαλικά, διανοητικά, ένστικτο-κινητικά, κλπ.



Τα πιο σημαντικά όνειρα, οι εσωτερικές βιώσεις του Είναι, βρίσκονται συνδεδεμένα στα εξής δυο κέντρα: Ανώτερο Συγκινησιακό και Ανώτερο Διανοητικό. Τα όνειρα τα σχετικά με τα δυο ανώτερα κέντρα είναι ενδιαφέροντα και χαρακτηρίζονται από αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε δραματική τυποποίηση.



Καθένας από εμάς είναι ένα μαθηματικό σημείο στο διάστημα και χρησιμεύει σαν όχημα σε ορισμένα σύνολα από Αξίες (Λευκές ή Μαύρες, Καλές ή Κακές). Ο θάνατος είναι ένα υπόλοιπο διαίρεσης. Αφού τελειώσει η μαθηματική επιχείρηση το μόνο που μένει είναι οι Αξίες. Συμφωνά με το νόμο της επιστροφής, είναι φανερό ότι επιστρέφουν οι Αξίες και ξαναενσαρκώνονται. Εάν ένας άνθρωπος αρχίζει να ασχολείται πιο συνειδητά με τον μικρό κύκλο των γεγονότων της υποτροπής της προσωπικής του ζωής, θα μπορεί τότε να επαληθεύσει ο ίδιος, μέσω της Άμεσης Μυστικής Εμπειρίας ότι στο καθημερινό όνειρο επαναλαμβάνεται πάντα η ίδια μαθηματική πράξη του θανάτου.



Η επιστροφή στην κατάσταση Επαγρύπνησης περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων την Επιστροφή των Αξιών στο εσωτερικό του φυσικού σώματος. Κατά την απουσία του φυσικού σώματος, κατά την διάρκεια του κανονικού ονείρου, οι Αξίες βυθισμένες στο Αστρικό φως έλκονται και αποσπώνται σύμφωνα με τους νόμους του Παγκόσμιου Μαγνητισμού.



Η Γνώση μας διδάσκει ότι σχετιζόμαστε με έναν εσωτερικό κόσμο αόρατο από τις φυσικές αισθήσεις, αλλά ορατό από την Διόραση.



Το σοβαρό είναι ότι ο κόσμος ζει σκεπτόμενος πως υπάρχει μόνο σε σχέση με τον Εξωτερικό Κόσμο.



Ο Εσωτερικός Αόρατος Κόσμος είναι πολύ περισσότερο εκτεταμένος και περιλαμβάνει πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα, αντίθετα από τον εξωτερικό κόσμο ο οποίος πάντοτε παρατηρείται μέσω των πέντε αισθήσεων. Πολλά όνειρα αναφέρονται στον Εσωτερικό Αόρατο Κόσμο, από τον οποίο αναβλύζουν οι διάφορες περιστάσεις της ζωής. Το λεξιλόγιο των ονείρων είναι δυνατόν να συγκριθεί με τις παραβολές. Εκείνοι που ερμηνεύουν τα όνειρα κυριολεκτικά σκέπτονται ότι ο Σπορέας του Χριστικού Ευαγγελίου (έσπειρε) και ότι ο σπόρος έπεσε σε πετρώδες έδαφος κλπ. Δεν καταλαβαίνουν το νόημα αυτής της παραβολής επειδή αυτή καθ' εαυτή ανήκει στο συμβολικό λεξιλόγιο του Ανώτερου Συγκινησιακού Κέντρου.



Δεν είναι περιττό να θυμόμαστε ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το όνειρο, όσο παράλογο και ασυνάρτητο και αν είναι, έχει κάποιο νόημα, μπορεί να μας δείχνει όχι μονό το Ψυχικό Κέντρο με το οποίο ευρίσκεται συνδυασμένο, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση αυτού του Κέντρου. Ποιες είναι οι διανοητικές λειτουργίες κατά την διάρκεια της κατάστασης του ονείρου; Ποια συναισθήματα μας συνταράσσουν και μας συγκινούν; Ποιες είναι. οι ενέργειες μας έξω από το φυσικό σώμα; Ποιες ενστικτώδεις αισθήσεις κυριαρχούν; Προσέξαμε την σεξουαλική μας κατάσταση κατά την διάρκεια του ονείρου;



Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Δίκαια είπε ο Πλάτων ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζεται από τα όνειρα του. Εάν έχουμε καταλάβει την ακτίνα της Δημιουργίας θα ξέρουμε επίσης ότι κάθε στιγμή της ζωής φτάνουν σε μας επιρροές οι οποίες είναι διαφορετικής ποιότητας. Είναι ακριβές να θυμόμαστε πάντα ότι υπάρχουν επιρροές ανώτερες που ενεργούν σε μας και ότι καταγράφονται από το ψυχικό μας μηχάνημα. Όμως αν είμαστε προσηλωμένοι στις αισθήσεις μας και δεν δίνουμε προσοχή στην εσωτερική μας ζωή τότε δεν θα επιτύχουμε να συλλάβουμε αυτές τις επιρροές.



Καθίσταται χρήσιμο να συλλαμβάνουμε μηνύματα και να είμαστε σε επαφή με τους Μύστες Αζτέκους, Μάγιας, Τολτέκους, Αιγυπτίους, Έλληνες κλπ. Τα Ανώτερα κέντρα, βρίσκονται εντελώς ανεπτυγμένα σε μας και μας μεταδίδουν μηνύματα που πρέπει να μάθουμε να συλλαμβάνουμε συνειδητά. Όταν κάποιος αρχίζει να υπολογίζει το βαθύ νόημα αυτών των υπέροχων ονείρων, είναι σημάδι ότι ορισμένες δυνάμεις αγωνίζονται για να ξυπνήσουμε, να θεραπευθούμε ή να εξυγιανθούμε.



- Σαμαέλ Αούν Βεόρ





Δεν υπάρχουν σχόλια: